Ta pożywna zupa, to trochę makaronu bezglutenowego – świderki i pełen gar pokrojonych warzyw: marchew, kapusta pekińska, brokuły….., na samym wierzchu seler (cały, duży) pokrojony w plastry – zalane wodą i ugotowane z kostką rosołową, lub suszonymi mielonymi warzywami. Seler dlatego na wierzchu i w plastrach, bo po podgotowaniu al dente – wyjęty, przyprawiony, panierowany w śmietanie sojowej i mące z ciecierzycy trafia na patelnię. Osobno w garnuszku można ugotować trochę kotletów sojowych w doprawionej wodzie, pokroić je w paski i wrzucić do zupy. Zupę można doprawić śmietaną sojową, albo nadać jej bardziej egzotycznego smaku mlekiem kokosowym, sproszkowaną trawą cytrynowa i odrobiną soku z limonki, lub cytryny . Usmażone na chrupko plastry selera( doprawione na ostro, np. jakąś przyprawą do potraw chińskich) kroimy w paski i dajemy na zupę tuż przed podaniem. Smacznego.