Pieczeń – pasztet z jaglanki.

Zrobiłam tez dzisiaj pieczeń z kaszy jaglanej.

20161002_172611 20161002_192733 20161002_193136

Ugotowałam mniej więcej trzy szklanki – bardzo zdrowej -kaszy jaglanej. Zmiksowałam blenderem 2 – 3 dkg. grzybów suszonych, garść suszonych pomidorów, kostkę tofu, 2 marchewki , kawałek selera i wrzuciłam to wszystko na patelnię, gdzie były już podsmażone pokrojone trzy cebule na oliwie, lub oleju kokosowym ( u mnie ). Posmażyłam przez chwilę całość i wymieszałam z kaszą jaglaną. Masę doprawiłam zmielonymi suszonymi warzywami, pieprzem, zmieloną gałką muszkatołową,  kuminem, ok. 50 ml. śmietany sojowej i jako – „spoiwo” dodałam do niej 2 – 3 łyżki maki ziemniaczanej. Całość dobrze wymieszałam i upchałam w keksówce wyłożonej folią i  wysmarowanej tłuszczem.

Piekłam ok. 40 min. – 200 stopni.